Transforma cuptorul in gratar
Una dintre cele mai putin folosite functii ale unui cuptor este cea de grill. Stiai ca poti folosi propriul cuptor pe post de gratar?
Cui nu-i place un gratar bun?
Sa gatesti direct pe flacara e o experienta aparte. Aspectul... mirosul... sfaraitul specific...
Dar de multe ori, vremea isi face de cap...
Iarna, ploaia, grindina sau vremea extrem de rece. Nu poti face gratarul afara oricand ai pofta.
Nu-i nimic!
Folosind functia de grill a cuptorului, poti prepara gratarul preferat oricand in timpul anului, indiferent de cum este vremea afara.
Cum prepari gratarul la cuptor?
Ai folosit vreodata functia de grill a cuptorului? Imagineaza-ti un gratar cu susul in jos: caldura vine de sus, in loc de jos. Desi nu vei obtine aroma specifica de fum, preparatul va avea aspectul si textura caracteristice gratarului. Retetele rapide de gratar sunt ideale pentru prepararea la cuptor. Majoritatea cuptoarelor se opresc automat atunci cand temperatura tinta este atinsa - pentru a lasa "gratarul" tau sa mearga in continuare, lasa usa cuptorului intredeschisa. Verifica din cand in cand preparatul sa nu se arda.
Mai poti folosi si plita pentru un gratar excelent
Transforma-ti plita intr-un gratar improvizat! Foloseste o tigaie de fonta, deoarece aceasta retine caldura foarte bine si iti poate oferi si aspectul caracteristic de gratar. Pune tigaia pe plita si incalzeste-o pana devine fierbinte, apoi da focul mai incet si mentine-l pe mediu pentru tot timpul de preparare. Daca tigaia incepe sa scoata fum, inseamna ca este prea incinsa. Pentru cele mai bune rezultate, asigura-te ca ingredientele tale sunt complet uscate si unse cu putin ulei inainte sa fie puse pe "gratar". De asemenea, nu intoarce carnea sau legumele pe cealalta parte prea devreme - lasa-le vreo 3-4 minute pe fiecare parte, pentru a se rumeni frumos.