Somonul
Un element important în alimentație
Osemintele vechi de 40.000 ale omului de la Tianyuan arată că acesta consuma cu regularitate peşte
Sustenabilitate
Somonul ce este comercializat purtând sigla ecologică MSC (Marine Stewardship Council), provine de la crescătorii sustenabile. (www.msc.org)
Sănătate
În afară de faptul că e delicios, somonul este bogat în acizi graşi Omega 3, esenţiali pentru sănătate. Corpul omenesc nu produce aceşti acizi, motiv pentru care trebuie preluaţi în mod regulat din alimentaţie. Somonul mai conţine şi aminoacizi esenţiali, care ajută la menţinerea masei musculare, dar şi proteine, care susţin un nivel al metabolismului care permite pierderea în greutate.
Sfaturi utile
Alegerea
Somonul proaspăt ar trebui să aibă pielea netedă şi umedă. Dacă peştele cumpărat este întreg, ochii trebuie să fie limpezi. Dacă este proaspăt, nu va avea mirosul puternic specific peştelui.
Depozitarea
Somonul proaspăt trebuie consumat în două zile; în caz contrar, ar trebui congelat. Odată congelat şi decongelat, e recomandabil ca somonul să nu fie congelat din nou.
Prepararea
Pentru prepararea somonului trebuie urmate aceleaşi reguli de siguranţă ca în cazul cărnii crude. Asiguraţi-vă că a fost gătit în întregime; gătită corespunzător, carnea somonul va fi fermă, suculentă şi se va desprinde în „fulgi”.
File de somon
Rețeta Minei Ivanovic, optimizată pentru Gama CombiSteam