Perele Conference
Cu un termen de valabilitate îndelungat
perele Conference sunt printre cele mai rezistente din miile de soiuri domesticite și cultivate la nivel mondial
Având un termen de valabilitate îndelungat, perele Conference sunt printre cele mai rezistente din miile de soiuri domesticite și cultivate la nivel mondial. Pomilor acestui soi le priesc în special climatele umede și reci. Datorită rezistenței sporite și consistenței suculente și dulci, para Conference este cel mai consumat soi din Marea Britanie și din Europa de Nord. Fructul conic și lung, cu o coajă galbenă și pete roșiatice, este gustos atât crud, cât și gătit și își păstrează o consistență plăcută în urma prăjirii sau fierberii.
O scurtă istorie
Cultivarea perelor
Perii trebuie să fie plantați unul lângă altul, pentru a facilita procesul de polenizare, în gropi adânci cât rădăcinile lor, însă de trei ori mai mari în diametru. Aceștia trebuie să fie plantați într-un sol bine drenat și să beneficieze din plin de lumina soarelui. Perii trebuie curățați anual pentru a da cele mai bune recolte. Perii au nevoie de doi ani pentru a intra pe rod și ating maturitatea după cinci.
Valoarea nutrițională
Fitonutrienți
Conform studiilor, coaja perelor conține de trei până la patru ori mai mulți fitonutrienți decât pulpa perelor, dar și flavonoide - care sunt anti-inflamatoare și despre care se crede că reduc riscul de diabet de tip 2. De asemenea, coaja conține și acid cinamic - care luptă împotriva cancerului.
Fibre
Perele și sucul de pere cu pulpă sunt surse bogate de fibre alimentare, care pot reduce colesterolul și riscul bolilor de inimă.
Vitamina C
O singură pară conține 10% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C.
Informaţii amuzante
Perii pot trăi până la 75 de ani
Poires Belle Helene, desertul franțuzesc cu pere și ciocolată, și-a primit numele după o operă despre Elena din Troia
În Odiseea lui Homer, perele cresc în „sublima livadă a lui Alkinoos”
Lemnul de păr este printre cele mai apreciate tipuri de lemn utilizat în realizarea instrumentelor de suflat
Smoothie „Mint Julep” cu pere
O rețetă propusă de Juiceverket, Stockholm, Suedia
Un smoothie simplu, răcoritor, cu un echilibru perfect între gustul dulce și cel acrișor
Ingrediente
150 g pere
50 g fenicul
20 ml suc de lime
Frunze de mentă proaspete
Mod de preparare
1. Puneţi bucățile de pere și feniculul într-un storcător;
2. Adăugați sucul de lime proaspăt stors;
3. Frecați ușor cu mâna menta și apoi adăugați-o în amestec.
Savurați băutura într-un pahar cu gheață.