Perele Conference

Perele Conference

Cu un termen de valabilitate îndelungat

perele Conference sunt printre cele mai rezistente din miile de soiuri domesticite și cultivate la nivel mondial

Având un termen de valabilitate îndelungat, perele Conference sunt printre cele mai rezistente din miile de soiuri domesticite și cultivate la nivel mondial. Pomilor acestui soi le priesc în special climatele umede și reci. Datorită rezistenței sporite și consistenței suculente și dulci, para Conference este cel mai consumat soi din Marea Britanie și din Europa de Nord. Fructul conic și lung, cu o coajă galbenă și pete roșiatice, este gustos atât crud, cât și gătit și își păstrează o consistență plăcută în urma prăjirii sau fierberii.

O scurtă istorie

Se crede că perele sunt originare din regiunea caucaziană a Asiei Centrale. Perele sălbatice găsite în acea zonă sunt strămoșii multor soiuri de pere domesticite și crescute pentru a fi consumate încă din cele mai străvechi timpuri. Tehnici avansate de cultivare au fost dezvoltate în Grecia, în jurul anilor 3000 î.Hr., precum altoirea și trans-polenizarea. Filosoful Pliniu cel Bătrân a descris 41 de soiuri diferite în Roma Antică, unde perele erau mult mai apreciate decât merele.

În secolele XVII si XVIII, grădinarii europeni au început să cultive noi soiuri de pere cu nume precum Comtesse de Paris sau Doyenné du Comice, care să semnaleze calitatea lor. Soiul Conference a debutat mai târziu, în cadrul Conferinței Naționale Britanice a Perelor din 1895, când a câștigat locul întâi, primind acest nume pentru a marca momentul.

Află mai mult

pere in vin

Cultivarea perelor

Perii trebuie să fie plantați unul lângă altul, pentru a facilita procesul de polenizare, în gropi adânci cât rădăcinile lor, însă de trei ori mai mari în diametru. Aceștia trebuie să fie plantați într-un sol bine drenat și să beneficieze din plin de lumina soarelui. Perii trebuie curățați anual pentru a da cele mai bune recolte. Perii au nevoie de doi ani pentru a intra pe rod și ating maturitatea după cinci.

Valoarea nutrițională

Fitonutrienți

Conform studiilor, coaja perelor conține de trei până la patru ori mai mulți fitonutrienți decât pulpa perelor, dar și flavonoide - care sunt anti-inflamatoare și despre care se crede că reduc riscul de diabet de tip 2. De asemenea, coaja conține și acid cinamic - care luptă împotriva cancerului.

Fibre

Perele și sucul de pere cu pulpă sunt surse bogate de fibre alimentare, care pot reduce colesterolul și riscul bolilor de inimă.

Vitamina C

O singură pară conține 10% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C.

tarta cu pere

Informaţii amuzante

Perii pot trăi până la 75 de ani
Poires Belle Helene, desertul franțuzesc cu pere și ciocolată, și-a primit numele după o operă despre Elena din Troia
În Odiseea lui Homer, perele cresc în „sublima livadă a lui Alkinoos”
Lemnul de păr este printre cele mai apreciate tipuri de lemn utilizat în realizarea instrumentelor de suflat

Smoothie „Mint Julep” cu pere

O rețetă propusă de Juiceverket, Stockholm, Suedia
Un smoothie simplu, răcoritor, cu un echilibru perfect între gustul dulce și cel acrișor

Ingrediente
150 g pere
50 g fenicul
20 ml suc de lime
Frunze de mentă proaspete

Mod de preparare

1. Puneţi bucățile de pere și feniculul într-un storcător;
2. Adăugați sucul de lime proaspăt stors;
3. Frecați ușor cu mâna menta și apoi adăugați-o în amestec.

Savurați băutura într-un pahar cu gheață.