Carnea de vită
În mâncăruri sau ca friptură
carnea de vită este unul dintre alimentele cele mai preferate la nivel mondial. Sursă de proteină şi fier, carnea de vită nu trebuie să lipsească din nicio dietă echilibrată.
Diverse tipuri de carne de vită
Sfaturi utile
Sărați carnea de vită pentru friptură, cu 45-60 de minute înainte de preparare. Timpul va ajuta la dizolvarea sării și o va lăsa să se întrepătrundă, dând cărnii o textură fragedă și suculentă, cu o crustă savuroasă. Bucățile de vită mai subțiri au nevoie de un foc mai mic în timpul preparării. Altfel, riscați să o ardeți la exterior și să nu fie coaptă cât trebuie, la interior.
Cum se gătește carnea de vită
Datorită gustului diferit al cărnii de vită, aceasta poate fi preparată în nenumărate feluri. Ingrediente precum usturoiul caramelizat, vinul roșu, cimbrul, rozmarinul sunt câteva modalități clasice prin care carnea de vită capătă savoare. Sosul de soia, ghimbirul, busuiocul, ardeiul roșu, pudra de muștar, pudra de curry și salvia sunt câteva dintre cele mai bune condimente de încercat, pentru gusturi diferite, atunci când preparați friptura de vită.line de savoare și surse de proteine.