Aromele nordice
Bucătăria nordică:
Gusturi rustice, simple, nenumărate rețete tradiționale, fiecare cu propria sa istorie culinară!
“Super-alimente” din nord- Sănătoase și savuroase
Sandwich cu pâine prăjită de secară
Este un aperitiv delicios și des întâlnit pe mesele tradiționale scandinave. Începeți prin a amesteca smântână cu mărar proaspăt și un praf de sare. Treceți prin răzătoare feniculul și amestecați-l cu suc de lămâie. Prăjiți pâinea, apoi acoperiți-o cu unt. Adăugați peste somon, crema cu mărar și feniculul.
Supă cremă de napi
Cremoasă, fină și consistentă. Această supă cremă de napi este gata în 40 de minute! Poate fi preparată și cu câteva zile înainte de servire, dacă este menținută la frigider. Doar sotați legumele în unt, adăugați apă și stoc de supă și lăsați-o să fiarbă. Se servește cu iaurt cu mărar și mere uscate.
Carne de vânat gătită încet
Gătitul la SousVide poate suna dificil, dar este, de fapt, incredibil de simplu! Sigilați legumele într-o pungă vidată, folosind un aparat de vidare SousVide și pregătiți o altă pungă pentru carne. Ambele pungi vidate puneți-le în cuptorul SousVide pentru aproximativ 2 - 2 ore și jumătate. Separat, puneți afine în apă clocotită și un strop de oțet și lăsați apoi să se răcească la frigider până la momentul servirii.