.

.

Pesto din frunze de sfecla

Frunzele de sfecla sunt foarte nutritive, avand atat vitamina A, cat si K. Blanseaza-le si amesteca-le cu busuioc, cativa catei de usturoi, seminte de pin, ulei de masline si putina sare pentru un pesto divin. 

Ingrediente (pentru ~250 ml)

Frunzele verzi de la 2 sfecle 
1 dl migdale, tocate
0.5 dl branza Parmezan, ras
1 catel usturoi, curatat 
sucul de la ½ lamaie 
1 dl ulei de masline

sare, dupa gust 

Pentru servire:
Paste, proaspat gatite
Parmezan

Preparare

 

1.  Pune frunzele, migdalele, branza Parmezan, usturoiul si sucul de lamaie intr-un blender. Mixeaza pana totul este maruntit.

2. Lasa blenderul sa mixeze si toarna in fir subtire uleiul de masline pana sosul devine omogen. Asezoneaza cu sare, dupa gust.

3. Amesteca sosul pesto cu paste proaspat gatite si serveste-le cu putin Parmezan ras pe deasupra.