.

.

Humus cu mazăre, parmezan şi prosciutto

Gustarea perfectă

Răsfăţaţi-vă cu o felie crocantă de baghetă, unsă cu humus cremos din mazăre şi parmezan şi o felie de prosciutto. Poate fi savurat atât ca gustare, cât şi ca aperitiv. Delicios! 

Ingrediente (4-6 porţii)

1 baghetă, tăiată în felii subţiri - aproximativ 8-12 felii, 250 g de mazăre, 1/2 cană de parmezan, 1 căţel de usturoi, ras, 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de zeamă de lămâie, sare de mare şi piper negru, 6 felii de prosciutto, busuioc proaspăt, ulei de măsline - pentru a stropi pe deasupra

Paşi de urmat

Puneţi mazărea, usturoiul ras, parmezanul, zeama de lămâie şi uleiul de măsline într-un bol şi amestecaţi cu un blender vertical. Amestecaţi până când obţineţi o textură specifică humusului. Dacă vi se pare prea uscată, adăugaţi apă. Asezonaţi cu sare şi piper negru.   

Coaceţi feliile de baghetă într-o tavă uscată, apoi aşezaţi-le pe o tavă pentru servire.

Ungeţi feliile cu humus, adăugaţi prosciutto şi busuioc proaspăt. Presăraţi sare şi ulei de măsline pe deasupra.

  • Friptură de miel cu cimbru şi rozmarin

    Transformaţi masa de duminică într-un ospăţ delicios cu friptura de miel cu ierburi aromatice.

  • .

    .

    covrigei curcubeu copti la abur
  • Banana bread vegană şi fără gluten

    Visul iubitorilor de ciocolată, cu seminţe de chia şi sirop de agave.