.
Paine cu cartofi
Iti prezentam o reteta simpla si usor de urmarit pentru paine cu cartofi coapta in casa. Adauga putin abur la coacere si vei obtine o crusta crocanta cu un miez pufos si extraordinar.
1. In apa rece cu sare se pun la fiert cartofii curatati si taiati cuburi. Odata fierti, se strecoara de apa si se paseaza. In bolul unui mixer, se amesteca laptele caldut cu drojdia, sarea, cartofii pasati calduti si faina. Se framanata pana cand se obtine un aluat omogen, maleabil. Se acopera vasul cu o folie si cu un prosop de bucatarie, se lasa aluatul la dospit intr-un loc ferit timp de aproximativ 2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.
Mic sfat! Dospeste aluatul in cuptorul aragazului PlusSteam la 30°C.
2. Se asaza aluatul pe o suprafata de lucru si se elimina aerul prin presare. Se imparte in patru parti egale si se modeleaza fasii lungi, circulare, care apoi se impletesc. Se asaza pe o tava de copt unsa cu ulei, se acopera cu folie si prosop de bucatarie si se lasa deoparte pana isi dubleaza din nou volumul - aproximativ 40 de minute. Nu se preincalzeste cuptorul. Se seteaza la 200°C, se adauga apa in locasul special al cuptorului, se activeaza functia PlusSteam si se porneste. Se indeparteaza folia si prosopul si se asaza painicile in cuptor. Se lasa la copt aproximativ 30 de minute.