Ingrediente
400 g faina
10 g de praf de copt
250 g de iaurt 3,5%
100 g sana
1 ou
30 g ulei de masline
1 lingurita de sare
pentru ornat: susan si mac, ou batut
1. Se toarna 150 ml apa in spatiul special din interiorul cavitatii cuptorului SteamBake. Se selecteaza temperatura de 180 grade, programul coacere cu abur, se apasa butonul pentru abur si se porneste cuptorul.
2. Se pun toate ingredientele in robotul AssistentPro si se framanta pentru 1-2 minute, la viteza 3. Se va obtine o coca usor moale si elastica. Se pudreaza blatul de lucru si mainile cu faina. Se ruleaza coca si apoi se taie in 8 parti, relativ egale.
3. Se formeaza chifle, care apoi se strapung cu degetul pudrat cu faina. Se roteste usor degetul in coca pentru a forma o gaura in centrul chiflei. Se asaza chiflele in tava cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presara susan si mac deasupra.
4. Se baga la cuptor, pe al treilea raft, pentru 18 minute. Se scot de la cuptor si se lasa sa se racoreasca inainte de a fi folosite pentru a se face sandwich-uri sau burgeri.