Ingrediente - pentru 8 portii
400 g faina 1 ou 1 ceapa ulei de masline 250 ml de lapte batut 150 g de galbiori proaspeti putina sare de mare 10 g de praf de copt piper |
|
Pentru topping |
2-3 linguri de mac |
1. Primul pas este sa cureti si sa toci ceapa, apoi taiat marunt galbiorii. Soteaza ceapa pret de 1 minut in ulei de masline si adauga peste ciupercile maruntite. Asezoneaza cu sare si piper si lasa aromele sa se intrepatrunda la foc mediu inca 5-6 minute.
2. Amesteca faina cu praful de copt si sarea, adauga laptele batut, putin ulei de masline si galbiorii sotati. Framanta usor. Presara faina pe blatul de lucru si ruleaza aluatul. Taie-l in 8 parti egale si formeaza chifle. Unge-le cu ou batut si presara mac deasupra.
3. Inainte de a le baga in cuptor, cresteaza-le usor cu un cutit. Foloseste programul special al cuptorului Electrolux pentru coacerea painii. Dupa 35 minute le poti scoate si savura. Pofta buna!