.

Chifle cu galbiori

Ingrediente - pentru 8 portii

  400 g faina
1 ou
1 ceapa
ulei de masline
250 ml de lapte batut
150 g de galbiori proaspeti
putina sare de mare
10 g de praf de copt
piper

Pentru topping

2-3 linguri de mac
galbiori

 

1. Primul pas este sa cureti si sa toci ceapa, apoi taiat marunt galbiorii. Soteaza ceapa pret de 1 minut in ulei de masline si adauga peste ciupercile maruntite. Asezoneaza cu sare si piper si lasa aromele sa se intrepatrunda la foc mediu inca 5-6 minute. 

aluat chifle

 

2. Amesteca faina cu praful de copt si sarea, adauga laptele batut, putin ulei de masline si galbiorii sotati. Framanta usor. Presara faina pe blatul de lucru si ruleaza aluatul. Taie-l in 8 parti egale si formeaza chifle. Unge-le cu ou batut si presara mac deasupra.

chifle cu galbiori la abur

 

3. Inainte de a le baga in cuptor, cresteaza-le usor cu un cutit. Foloseste programul special al cuptorului Electrolux pentru coacerea painii. Dupa 35 minute le poti scoate si savura. Pofta buna!


chifle cu galbiori

Produse recomandate