.
Tarta cu spanac si branza cu mucegai
Iti prezentam o reteta de tarta cu un gust aparte dat de imbinarea armonioasa a aromei spanacului cu aroma branzei cu mucegai. Adauga putin abur la coacere si vei obtine o crusta crocanta cu o umplutura extraordinara.
1. Pentru aluat, se toarna faina intr-un aparat de maruntit. Se adauga untul rece, taiat bucatele si sarea. Se amesteca pana cand capata o consistenta faramicioasa. Se adauga oul si, treptat, cate o lingura de apa cu gheata, dar nu prea multa. Aluatul nu trebuie sa devina lipicios. Se framanta aluatul cu mainile. Se acopera cu folie de plastic si se da la congelator 30 de minute.
2. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul, intr-o foaie cu grosimea de 3-4 mm. Se asaza intr-o forma de tarta, acoperita cu hartie de copt. Se decupeaza marginile aluatului care depasesc forma. Se inteapa aluatul in mai multe puncte, se acopera cu hartie de copt, iar deasupra se presara linte, fasole sau orez. Se preincalzeste cuptorul la 180°C si se coace blatul de tarta timp de 15 minute.
3. Pentru umplutura, se amesteca gorgonzola, parmezanul ras, mascarpone si galbenusurile, cu sarea, piperul si usturoiul feliat. Se adauga semintele de dovleac si spanacul spalat si maruntit. Se toarna umplutura peste aluatul copt in prealabil. Optional, se presara pe deasupra fulgi de chili.
4. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, se activeaza functia PlusSteam si se coace tarta timp de 25 de minute. Se lasa sa se raceasca inainte de servire.