Ingrediente
4 bucati de file de somon 12 buchetele de broccoli 3 cartofi violet feliati 100 gr de mazare 20 ml ulei de masline extravirgin cateva fire de cimbru proaspat sare de mare |
|
Pentru sos |
50 ml vin alb cateva fire de sofran 100 g de unt rece taiat cubulete 2-3 linguri de zeama de lamaie |
1. Asaza intr-o tava fileurile de somon si legumele. Stropeste-le cu ulei de masline extravirgin si asezoneaza-le cu sare si piper. Presara cimbru proaspat deasupra.
2. Inrodu tava in cuptorul SteamBoost si toarna 500 ml de apa in compartimentul special. Selecteaza functia 100% abur, seteaza temperatura de 85 de grade Celsius si durata de 25 de minute.
3. Intre timp, pregateste sosul de sofran. Infierbanta vinul si infuzeaza in el firele de sofran. Redu lichidul pana mai ramane echivalentul a doua - trei linguri. Adauga rand pe rand cubuletele de unt rece amestecand energic cu un tel. La final, asezoneaza sosul cu putina sare si 2-3 linguri de zeama de lamaie, dupa care strecoara-l printr-o sita pentru o textura fina. Savureaza somonul cald pe pat de legume cu sos de sofran deasupra.