.

Somon cu legume si sos de sofran

O cina sanatoasa, extrem de usor de preparat si gata intr-o jumatate de ora: foloseste functia de 100% abur a cuptorului cu abur SteamBoost pentru a pastra culorile vii ale ingredientelor, nutrientii acestora si textura lor suculenta. Pofta buna!

Ingrediente

  4 bucati de file de somon
12 buchetele de broccoli
3 cartofi violet feliati
100 gr de mazare
20 ml ulei de masline extravirgin
cateva fire de cimbru proaspat
sare de mare

Pentru sos

50 ml vin alb
cateva fire de sofran
100 g de unt rece taiat cubulete
2-3 linguri de zeama de lamaie
file de somon si legume in tava de copt

1. Asaza intr-o tava fileurile de somon si legumele. Stropeste-le cu ulei de masline extravirgin si asezoneaza-le cu sare si piper. Presara cimbru proaspat deasupra.

turnati 500 ml apa in compartimentul special al cuptorului combisteam electrolux

2. Inrodu tava in cuptorul SteamBoost si toarna 500 ml de apa in compartimentul special. Selecteaza functia 100% abur, seteaza temperatura de 85 de grade Celsius si durata de 25 de minute.

3. Intre timp, pregateste sosul de sofran. Infierbanta vinul si infuzeaza in el firele de sofran. Redu lichidul pana mai ramane echivalentul a doua - trei linguri. Adauga rand pe rand cubuletele de unt rece amestecand energic cu un tel. La final, asezoneaza sosul cu putina sare si 2-3 linguri de zeama de lamaie, dupa care strecoara-l printr-o sita pentru o textura fina. Savureaza somonul cald pe pat de legume cu sos de sofran deasupra. 


file de somon cu legume si sos de sofran la abur

Produse recomandate