.
Rulada de pui cu spanac
Schimba aluatul clasic de rulada cu pieptul de pui si vei pregati o cina gustoasa, apetisanta si plina de arome si texturi. Aceasta reteta de rulada de pui cu spanac si branza este inspirata din celebrul pui Kiev si reprezinta o alternativa cu mai multi nutrienti datorita spanacului din umplutura. Poti folosi si alte ingrediente pentru umplutura acestei retete usor de preparat. Pofta buna!
Ingrediente
Pentru "aluat" |
2 bucati de piept de pui, taiate pe lungime si aplatizate cu ciocanul de snitele |
Pentru umplutura |
2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica, tocata fin 4 catei usturoi, tocati 300g spanac proaspat 200g crema de branza 150g branza feta, maruntita 1 ou Sare si piper dupa gust |
Pentru "topping" |
2 oua batute bine 100g pesmet cu ierburi 40g unt, taiat cuburi |
1. Incepe prin a face umplutura: incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie pe treapta 8 a aragazului Electrolux. Adauga ceapa si un praf de sare si caleste pana devine translucida. Adauga usturoiul si gateste scurt, apoi adauga spanacul.
2. Acopera cu un capac si lasa sa se inmoaie spanacul, apoi ia capacul si soteaza pana se evapora lichidul din tigaie. Da deoparte si lasa la racit, dupa care adauga crema de branza si branza feta, precum si oul si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
3. Asaza carnea, aplatizata in prealabil, pe un tocator si asezoneaz-o cu sare si piper. Intinde deasupra umplutura si ruleaza strans fiecare bucata de carne.
4. Dati rulourile prin ou batut si pesmet, apoi asezati-le in tava cuptorului, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Nu uitati sa pregatiti cuptorul prin adaugarea a 100 ml in cavitatea speciala din interiorul cuptorului si selectarea functiei PlusSteam.
5. Pune deasupra fiecarei rulade cateva cuburi de unt si da la cuptor la 180C cu functia PlusSteam activata, pentru 25-30 minute. Cand sunt gata, lasa la racorit in tava pentru cateva minute, abia apoi feliaza si serveste. Pune alaturi salata preferata si bucura-te de cea mai gustoasa rulada, cu un interior delicat, fraged si un exterior usor crocant.