Quiche lorraine cu scoici

Un strop de inspiratie

Ingrediente

pentru blat 

250 g faina, 125 g unt, sare de mare proaspat rasnita, 1 galbenus, 50 ml de apa, ulei, 1 kg boabe de fasole

 

pentru umplutura

400 g scoici, 2 oua, 1 galbenus, 200 ml lapte, 200 ml smantana pentru gatit 

1 lingura de nucsoara, 120 g branza Gruyere, ulei de masline 

sare, piper

  

 

blat quiche lorraine

 

1. Pentru blat se amesteca faina, sarea de mare proaspat rasnita si untul. Se incorporeaza un galbenus si 50 ml de apa. Aluatul astfel obtinut se va odihni 30 de minute la frigider. Se unge o tava cu putin ulei de masline si se preincalzeste cuptorul pana ajunge la 180 grade. Dupa cele 30 de minute se presara faina pe blatul de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de 3-4 milimetri.

blat quiche lorraine

 

2. Se pune blatul in forma de tarta, iar peste el se pune o hartie de copt pe care se pun boabele de fasole, asigurandu-se astfel presarea blatului si coacerea lui uniforma. Se lasa 5 minute la cuptor la 180 grade, dupa care se scoate blatul de la cuptor si se indeparteaza foaia de copt si fasolea.

umplutura quiche scoici

3. Pentru umplutura se curata si se spala scoicile, apoi se dau cu sare si piper si se soteaza in putin ulei de masline. Separat se amesteca doua oua si un galbenus, laptele, smantana pentru gatit, nucsoara, sarea si piperul. Se asaza pe blatul pregatit scoicile si un strat de branza Gruyere, dupa care se toarna compozitia lichida. Se pune tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute. 

umplutura quiche scoici

 

4. Dupa cele 25 de minute se pune pe deasupra restul de branza Gruyere si se reintroduce quiche-ul la cuptor pe programul de gratinat, timp de 5 minute, la 230 grade.

Produse recomandate