Quiche Lorraine
Un strop de inspiratie
Quiche-ul este un preparat specific bucatariei franceze, o tarta sarata care are la baza oua, smantana si sunca.
Ingrediente
pentru aluat
200 g faina, 2 oua, 100 g unt, ½ lingurita de sare, putin piper, 1 varf de nucsoara
pentru umplutura
150 g branza rasa, 200 g sunca fiarta sau sunca slaba, 2 oua, 250g smantana, sare si piper, nucsoara
Mai ai nevoie de:
Tava pentru coacere, cu diametru de 28 cm, unsa
1. Pune faina, untul, ouale si mirodeniile intr-un vas si amesteca pana cand rezulta un aluat moale. Pune aluatul in frigider pentru cateva ore. Intinde aluatul intr-o tava unsa, inteapa-l cu o furculita si presara sunca peste aluat.
2. Pentru a prepara umplutura, amesteca ouale, smantana si mirodeniile, apoi adauga branza. Toarna umplutura peste sunca. Selecteaza din meniul cuptorului functia Pizza la 170-190ºC. Pune quiche-ul pe nivelul 2 si gateste-l timp de 45-55 de minute.