Pui rustic copt in folie

Pui rustic copt in folie

Un strop de inspiratie

Pui preparat la cuptor, servit alaturi de legume de vara. O reteta usoara chiar si pentru bucatarii incepatori. Reteta de Chef Sara Steele, Stockholm.

Ingrediente

pentru 4 persoane

250 - 300 g carne de pui, echivalentul aproximativ a unui file de piept si a unui ciocanel

1 manunchi de cimbru proaspat, 2 catei de usturoi de marime medie, 4 stiulet de porumb taiati in jumatate

1 dovlecel taiat in felii lungi, 8 bucati de sparanghel, 2 ardei grasi rosii, fiecare taiat in 4 bucati

1 dl de ulei de masline, 1/2 dl de sos de soia japonez, sare si piper dupa gust 

1. Se piseaza intr-un castron usturoiul, se taie cimbrul mare si se amesteca aceasta compozitie cu uleiul de masline, sosul de soia, sarea si piperul. Se toarna amestecul intr-o punga de plastic si se adauga puiul. Se sigileaza punga si se amesteca pentru a asigura ca puiul este acoperit de marinada. Se lasa sa stea in frigider cat timp se pregatesc celelalte ingrediente. Alternativ, se poate folosi aparatul de vidat cu functie de marinare, pentru grabirea procesului.

2. Se folosesc 2 foi de aluminiu pentru fiecare pachet si o foaie de hartie de copt deasupra. Se portioneaza in mod egal legumele in fiecare pachet si se stropesc cu ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se pune puiul marinat si se sigileaza pachetele indoind marginile deasupra ingredientelor. Se muta pachetele din folie de aluminiu pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se aranjeaza stiuletii de porumb printre ele. Se asezoneaza stiuletii de porumb cu ulei de masline si sare dupa gust. Se lasa la cuptor pentru 15 minute.

 

3. Dupa 15 minute, se scoate tava si se foloseste un cutit pentru a taia pachetele. Se indoaie marginile foliei folosind manusi astfel incat puiul sa se vada complet, dar sa ramana in interiorul foliei de aluminiu. Se intorc stiuletii de porumb si se pune tava inapoi in cuptor pentru inca 10 minute, pentru a-i da puiului o crusta aurie si crocanta. Puiul este gata cand senzorul de gatit arata 75°C.