Pizza vegana cu kale si quinoa

Un strop de inspiratie

O alternativa sanatoasa si foarte gustoasa la reteta clasica: pizza vegana cu varza kale si quinoa.

Ingrediente

Pentru aluat

1 conopida de marime medie
200 g varza Kale
2 dl faina de quinoa
1,5 dl ulei de masline
1 lingurita oregano
sare si piper

Pentru topping

sparanghel
rosii
baby broccoli
branza vegana

Timp de gatire

25 minute

Setari cuptor

225⁰Celsius
Pizza

1. Se incalzeste cuptorul la 225⁰ Celsius. Se indeparteaza tulpina si frunzele conopidei si se da la blender, alaturi de varza Kale, pana este obtinuta o pasta cremoasa. Intr-un bol, se amesteca faina de quinoa, sarea, piperul, uleiul de masline si pasta de conopida si varza Kale pana se obtine o maia.

2. Se acopera o tava de cuptor cu foaie de copt. Se asaza maiaua in tava si se intinde in forma rotunda, de pizza. Se coace timp de 15 minute, inainte de a adauga sosul de tomate si alte ingrediente deasupra, precum sparanghel, rosii, baby broccoli si branza vegana. Apoi, se introduce tava la cuptor si se lasa pentru alte 10 minute.

Produse recomandate