Ingrediente
Pentru piept de rata, |
Piept de rata Sparanghel verde 250g Sare si piper Ulei de masline Ceapa 50g Usturoi Caise 200g Zeama de lime Unt topit Sare mare Ardei iute |
1. Se caleste o ceapa, dupa care se adauga fructele si se soteaza in tigaie cu zeama de lime/lamaie si ardei iute taiat marunt timp de 4-5 minute.
2. Sparanghelul se opareste 30-45 de secunde in apa sarata cu adaos de bicarbonat. Apoi, se scufunda in baie cu apa si gheata pentru a opri prepararea termica.
3. Se adauga rozmarin si usturoi in tigaia cu fructe si ceapa si se gateste pentru inca 1-2 minute. Se paseaza cu mixerul vertical, dupa care se da prin sita.
4. Apoi, se cresteaza pielea si grasimea si se pune in tigaie cu pielea in jos. Se elimina excesul de grasime topita cu ajutorul unei linguri. Cand pielea este rumenita, se incinge focul si se prajeste pieptul pe toate partile.
Mic sfat! Gatirea se incepe cu tigaia rece, la foc mediu spre mic.
5. Pieptul este introdus in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, pentru a-l rumeni. Dupa 4-6 minute, carnea se scoate.
6. Pieptul de rata se lasa la odihnit 5-6 minute, dupa care se feliaza si se condimenteaza cu sare de mare si piper proaspat zdrobit.
7. Se topeste untul si se trage sparanghelul in tigaie la foc iute cu un catel de usturoi feliat subtire si zeama de lime. Se scoate din tigaie si se asezoneaza cu sare mare si suplimentar, dupa gust, cu zeama de lime.