.

Pate cu brandy

Daca ti-ai propus ca vara asta sa descoperi lucruri noi, gustul noii retete #MakeLifeDelicious te va surprinde! Impresioneaza-ti prietenii cu pateul din ficat de pui, complimentat cu ardei iute.

Ingrediente

Pentru pate

125 grame de unt
1 ceapa tocata marunt
1 catel de usturoi feliat
400 de grame de ficat de pui
50 ml de brandy
Foi de dafin
150 grame de unt clarifiat
Sare si piper
Cimbru proaspat
Smantana pentru gatit

 

1. Ceapa taiata julienne se caleste la foc mediu, adaugand un praf de sare si 2 frunze de dafin. Se adauga ficatul de pui si se caleste pentru 2-3 minute la foc iute.

 

2. Se adauga brandy si se gateste pana dispare mirosul de alcool. Se adauga smantana pentru gatit si se gateste pana cand cantitatea scade la 3/4.

Atentie! La gatirea pe flacara, brandy-ul va flamba!

 

3. In ultimele doua minute se adauga usturoi feliat si cimbru proaspat, impreuna cu sare si piper, dupa gust. 

 

4. Amestecul se paseaza impreuna cu untul pana cand are o consistenta fina. Se trece prin sita si se toarna in ramekine. 

 

5. Dupa ce se raceste, se adauga untul clarifiat pentru sigilare si pentru pastrare la frigider.


pate de pui cu brandy pe felii de paine

Produse recomandate

Din seria Horeca & Electrolux...