Ingrediente
Pentru pate |
125 grame de unt 1 ceapa tocata marunt 1 catel de usturoi feliat 400 de grame de ficat de pui 50 ml de brandy Foi de dafin 150 grame de unt clarifiat Sare si piper Cimbru proaspat Smantana pentru gatit |
1. Ceapa taiata julienne se caleste la foc mediu, adaugand un praf de sare si 2 frunze de dafin. Se adauga ficatul de pui si se caleste pentru 2-3 minute la foc iute.
2. Se adauga brandy si se gateste pana dispare mirosul de alcool. Se adauga smantana pentru gatit si se gateste pana cand cantitatea scade la 3/4.
Atentie! La gatirea pe flacara, brandy-ul va flamba!
3. In ultimele doua minute se adauga usturoi feliat si cimbru proaspat, impreuna cu sare si piper, dupa gust.
4. Amestecul se paseaza impreuna cu untul pana cand are o consistenta fina. Se trece prin sita si se toarna in ramekine.
5. Dupa ce se raceste, se adauga untul clarifiat pentru sigilare si pentru pastrare la frigider.