Paste integrale cu sos de rosii si capsune

Un strop de inspiratie

Folosite de obicei la deserturi, capsunele pot da o aroma deosebita chiar si unui fel principal. O reteta propusa de Anca Lungu, blogger culinar.

Ingrediente

pentru 2 porţii

250 g paste integrale uscate, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, 200 g de căpşune proaspete

1 linguriţă de oţet balsamic, 100 g de piure de roşii, câteva fire de busuioc proaspăt

sare de mare, piper negru proaspăt râşnit

paste integrale

 

1. Se fierb pastele in apa cu sare de mare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Acestea trebuie verificate astfel incat sa fie al dente. Se curata si se taie in doua capsunele. 

sos de rosii si capsuni

 

2. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare si se rumeneste jumatate din fructe la o temperatura medie. Se gatesc pana cand isi vor lasa sucul in tigaie. Se adauga otetul balsamic si se reduce sosul pana la jumatate. Se adauga piureul de rosii, restul de capsune si putin din apa in care au fiert pastele.

sos de rosii si capsuni

 

3. Se fierbe totul pana cand se obtine un sos consistent si lipicios. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauga pastele fierte si se garnisesc cu putin ulei de masline si frunze proaspete de busuioc.

Produse recomandate