Ingrediente
Pentru 2 portii |
5 oua 2 cartofi medii jumatate de ceapa un dovlecel mic ulei de masline sare de mare piper negru proaspat rasnit un porumb dulce, fiert sau copt la abur |
Pentru topping |
cascaval ras branza sfaramata smantana ceapa verde, taiata fin rosii taiate felii |
1. Mai intai de toate, pregateste porumbul dulce. Pentru a nu pierde din mineralele si vitaminele porumbului, te sfatuim sa il coci la abur in cuptorul cu abur, folosind setarea pentru legume. Nu uita sa adaugi apa in compartimentul special!
2. Dupa ce porumbul dulce s-a copt, poti continua prepararea omletei. Curata cartofii si feliaza-i cat mai subtire - poti sa-i dai si prin razatoare daca doresti. Apoi toaca ceapa si dovlecelul, scoate boabele de porum dulce de pe stiulete si amesteca toate legumele, asezonandu-le cu sare si piper.
3. Intr-o tigaie inalta, prajeste amestecul de legume timp de 15-20 de minute, amestecand din cand in cand. Sparge ouale si bate-le cu un tel. Amesteca-le cu legumele gatite si toarna compozitia de omleta intr-o tigaie intinsa, incinsa in prealabil cu putin ulei de masline.
3. Omleta se prajeste cu grija, pe ambele parti, la temperatura medie. Se serveste calda sau rece, cu branza rasa, ceapa verde sau cu o salata proaspata de rosii.