Gnocchi cu dovleac si cartofi dulci

Un strop de inspiratie

O reteta de toamna, cand este sezonul dovleacului. Combina cartoful dulce cu aroma dovleacului. O reteta de Péter Fördős, blogger culinar.

Ingrediente

pentru 4 portii: 

jumatate de dovleac mai mic (300g), 300 g de cartofi dulci, 400 g de faina alba, 3 linguri de ulei de masline

7-8 frunze de salvie proaspata, parmezan, 60 g de unt 

1 lingurita de sare, putin piper proaspat macinat, 1 lingurita de praf de scortisoara

gnocchi de dovleac si cartof dulce pasul 1

 

1. Se taie un dovleac pe jumatate si se scot semintele. Se taie o jumatate in felii de 1 cm, se indeparteaza coaja si se pun feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la cuptor 10 minute, la o temperatura de 180˚C. Se marunteste dovleacul copt intr-un robot de bucatarie.

gnocchi de dovleac si cartof dulce pasul 2

 

2. Se decojesc cartofii dulci, se taie in bucati mai mari si se fierb pana devin moi. Se strecoara si se paseaza cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi. Intr-un vas se amesteca dovleacul cu cartofii si se asezoneaza cu sare, piper si scortisoara macinata. Se adauga faina si se framanta cu mainile pana se formeaza un aluat semi-tare. Se formeaza niste cilindri mici si se taie in bucatele de aproximativ 2 cm.

gnocchi de dovleac si cartof dulce

3. Se preseaza usor bucatile de gnocchi cu o furculita, se pun in apa clocotita si se fierb pana incep sa pluteasca. Dupa ce s-au strecurat, se pun intr-o tigaie incinsa cu un strop de ulei si se prajesc pana devin maronii. Se adauga frunzele de salvie tocate, putin unt si se mai prajesc aproximativ 1 minut. Inainte de servire, se stropesc cu o lingura de unt topit si se presara deasupra putin parmezan.

Produse recomandate