Ingrediente
pentru 4 portii:
jumatate de dovleac mai mic (300g), 300 g de cartofi dulci, 400 g de faina alba, 3 linguri de ulei de masline
7-8 frunze de salvie proaspata, parmezan, 60 g de unt
1 lingurita de sare, putin piper proaspat macinat, 1 lingurita de praf de scortisoara
1. Se taie un dovleac pe jumatate si se scot semintele. Se taie o jumatate in felii de 1 cm, se indeparteaza coaja si se pun feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la cuptor 10 minute, la o temperatura de 180˚C. Se marunteste dovleacul copt intr-un robot de bucatarie.
2. Se decojesc cartofii dulci, se taie in bucati mai mari si se fierb pana devin moi. Se strecoara si se paseaza cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi. Intr-un vas se amesteca dovleacul cu cartofii si se asezoneaza cu sare, piper si scortisoara macinata. Se adauga faina si se framanta cu mainile pana se formeaza un aluat semi-tare. Se formeaza niste cilindri mici si se taie in bucatele de aproximativ 2 cm.
3. Se preseaza usor bucatile de gnocchi cu o furculita, se pun in apa clocotita si se fierb pana incep sa pluteasca. Dupa ce s-au strecurat, se pun intr-o tigaie incinsa cu un strop de ulei si se prajesc pana devin maronii. Se adauga frunzele de salvie tocate, putin unt si se mai prajesc aproximativ 1 minut. Inainte de servire, se stropesc cu o lingura de unt topit si se presara deasupra putin parmezan.