Ingrediente
1,5 kg pulpa de porc, 1 bulb de fenicul, 6 catei de usturoi, cateva crengute de rozmarin proaspat
500 ml vin Chardonnay, 100 g unt cu 60% grasime
sare de mare, piper, 2 bete de scortisoara
1. Taie carnea in cuburi mari si rumeneste-o in uleiul incins timp de 3-4 minute. Apoi asaza carnea intr-un vas de fonta, dupa care adauga usturoiul taiat, crengutele de rozmarin, bucatile de fenicul, sarea si piperul.
2. Toarna vinul peste carne pana cand aceasta este complet acoperita. Adauga betele de scortisoara, apoi acopera cu un capac si baga vasul la cuptor, timp de 2 ore la 180 grade C.
3. Dupa 2 ore scoate capacul si mai lasa carnea la cuptor timp de 30 minute, la aceeasi temperatura. Poti servi friptura de porc cu aroma de scortisoara alaturi de sparanghel sotat.