.
File de strut cu plante aromatice
Noua reteta #MakeLifeDelicious iti va arata cum sa dai un gust deosebit fileului de strut. E nevoie de putina rabdare, pasiune, ingrediente alese cu grija si o picatura de creativitate!
Ingrediente
Pentru file |
File de strut Ulei vegetal 50 g unt Plante aromatice 2 catei usturoi Sare Piper |
Pentru piure |
1 kg cartofi in coaja Unt Salvie Sare |
Pentru sos |
3 galbenusuri 20 ml apa 200 g unt Foi de dafin Nucsoara Sare mare/piper proaspat zdrobit |
1. In tigaia bine incinsa, pune 20ml de ulei vegetal pentru prajit. Cand uleiul e fierbinte, asaza carnea in tigaia incinsa si prajeste-o pe fiecare latura timp de 1,5 minute, fara a o misca sau verifica.
2. La foc mediu, adauga 50 de g unt, plante aromatice si usturoi zdrobit grosier (cand untul spumeaza). Continua gatirea pana la gradul de patrundere dorit, intorcand carnea la fiecare 15-20 de secunde, acoperind-o incontinuu cu unt topit. Lasa carnea sa se odihneasca minimum jumatate din timpul de gatire, apoi condimenteaza cu sare de mare si piper proaspat zdrobit.
3. In timp ce carnea se odihneste, se fierb cartofii in coaja, se curata si se zdrobesc cu unt sau salvie (optional). Se condimenteaza cu sare, dupa gust.
4. Apoi, pentru sos se emulsioneaza 3 galbenusuri cu 20 ml de apa (folosind blenderul vertical). Topeste apoi 200 g unt, impreuna cu o salota mica, taiata marunt si o foaie de dafin.
5. Strecoara, apoi toarna untul fierbinte treptat peste galbenusuri, in timp ce mixezi. Galbenusurile se vor gati de la caldura reziduala. Sosul se strecoara si se condimenteaza cu lime si nucsoara, apoi cu sare si piper alb.