Ficat de vită cu sos de ceapă

Chef Florin prepară o rețetă delicioasă de ficat de vită tras la tigaie cu sos de ceapă în vin roșu, alături de o garnitură de legume rădăcinoase la cuptor.

Ingrediente și mod de preparare

Ficat de vită cu sos de ceapă

 

  • Ficat de vită 600g
  • Unt 120g
  • Sfeclă 1buc
  • Morcovi 2buc
  • Ceapă 2buc
  • Păstârnac 2buc
  • Usturoi 2buc
  • Ulei măsline 80ml
  • Chimen 10g
  • Cimbru verde
  • Ceapă 300g
  • Oţet 25ml
  • Vin roșu 300ml
  • Zahăr 20g

 

Punem legumele rădăcinoase la cuptor, tăiate în funcţie de preferinţe, după care se adaugă ulei măsline, sare și piper, cimbru și usturoi, iar după aceea se bagă la cuptorul încins la 185C, Frozen Foods, timp de 90mins.

Ficatul de vită se curăţă de membrana exterioară și se feliază steak-uri de maxim 2cm. Încingem o lingură de unt în tigaia Wok, după care punem ficatul de vită tăiat, iar după ce acesta este gătit, il scoatem din wok și adăugam ceapă tăiată julienne la gătit împreună cu zahărul și vinul. Imediat ce obțineţi sosul de ceapă, ficatul este gătit și legumele sunt gătite, serviţi pe aceeași farfurie. Și de ce nu, alături de un pahar de vin roșu!

 

Spor la gătit!

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și rețetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.