Curry cu năut și conopidă

Chef Florin prezintă o rețetă rapidă de curry cu năut.

Ingrediente și mod de preparare

● Lapte de cocos 1l
● Orez Jasmine 300g
● Ceapă 2 bucăți
● Usturoi 2 căței
● Ulei floarea soarelui
● Ghimbir 80g
● Chimen 1 linguriță
● Garam masala 1 linguriță
● Curcuma 1 linguriță
● Boia 1 linguriță
● Conopidă 300g
● Ardei iute după gust
● Unt 100g
● Coriandru 20g
● Năut 300g
● Sare
● Piper
● Iaurt

Punem orezul la fiert în apă cât să îl acopere, iar imediat ce începe să fiarbă, stingeîi focul și acoperiți cu un capac. Tocați ceapa julienne și zdrobiți usturoiul, tocați mărunt ghimbirul. În tigaia wok puneți la încins ulei de floarea soarelui și puneți la călit usturoiul, ceapa și ghimbirul, lăsați la călit, după care adăugați toate condimentele. Lăsați să se călească după care puneți laptele de cocos. Între timp rupeți conopida bucățele și adăugați în tigaia cu curry. Adăugați și năutul fiert, lăsați să fiarbă câteva minute după care adăugați verdeața. Puteți să stropiți cu suc de lime în cazul în care este prea iute. Serviți alături de orezul fiert simplu și o lingură de iaurt.

Spor la gătit!

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și rețetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.