.
Creveti la gratar cu unt cu ghimbir
Placa de sare din sare roz de Himalaya este modul tau inovator de a pregati crevetii. O poti folosi direct pe plita sau pe gratar, in cuptor sau ca platou pentru servire.
Gateste crevetii pe placa pentru o experienta plina de gust. Mineralele patrund in creveti, imbogatind in mod natural gustul si adaugand, in acelasi timp, arome complet noi.
Ingrediente
12 creveti tigru/regali proaspeti 50 g unt moale 1,5 linguri pasta miso alba 1 lingurita alge nori tocate 1 lingura ghimbir proaspat ras unt sau ulei pentru a unge crevetii |
|
Pentru servire | sferturi de lime frunze de coriandru |
Mod de preparare
1. Topeste untul intr-o craticioara, adauga apoi algele nori si ghimbirul. Amesteca bine, adaugand si pasta miso. Transfera totul intr-un bol si pune-l deoparte intr-un loc cald.
2. Incalzeste placa de sare la cea mai inalta treapta de caldura a plitei timp de 20 de minute, dupa care asaza crevetii. Unge-i cu unt topit sau ulei si gateste-i timp de 3 minute.
3. Cat timp crevetii sunt inca fierbinti, unge-i cu untul cu ghimbir si stropeste-i cu suc de lime. Serveste crevetii cu frunze proaspete de coriandru.
Placa de sare poate fi folosita direct pe plita sau pe gratar, in cuptor sau ca platou rece pentru servirea preparatelor.
Abonează-te la newsletter și descarcă gratuit cartea cu reţete „Ce gustoasă este viaţa!”
Descoperă cum poţi găti preparate impresionante cu accesoriile și ustensilele potrivite. Abonează-te la newsletter-ul lunar Electrolux și descarcă gratuit cartea cu reţete inedite prin care îţi poţi impresiona familia și prietenii.