Ciorbă cu afumatură
Oricine are în casă o bucată de afumătură. Fie ca e vorba de slănină, coaste, chiar și un os afumat, mai adăugăm câteva legume și vom învăţa cum putem face o ciorbă foarte bună cu afumătură. Punem afumătura la fiert la foc mic mediu. După care tocăm legumele rădăcinoase cuburi mărunte - acestea vor fi baza ciorbei. Punem legumele la călit în puţin ulei, dar nu le rumenim. Când începe să sfârâie, punem și condimentele precum tarhon uscat, cimbrișor, sare, piper. Adăugăm apa de la afumătură pentru a stinge prăjeala. Scoatem afumătura de la fiert, o tocăm cubuleţe apoi o punem înapoi la fiert împreună cu cartofii și completăm cu apă. Trebuie adăugat la final oţet de tarhon, tarhon și leuștean tocat.
Spor la gătit!
Ingrediente
Afumătură
Ceapă
Ţelină
Morcovi
Păstârnac
Cartofi
Tarhon
Oţet de tarhon
Cimbrișor
Leuștean
Sare
Piper
Recomandat de Chef Florin:
Chef Florin powered by Electrolux
Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și rețetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.