Ingrediente
1,5 kg de cartofi, 400 ml de smantana lichida pentru gatit, 300 ml de lapte integral, 80 g de branza Cheddar
2 catei de usturoi, 1 lingura de nucscoara macinata, 10 g de unt, sare de mare, piper negru
2 pulpe de pui fără piele și os
1. Primul pas este sa cureti cartofii. Feliaza-i, apoi, cat mai subtire cu putinta. Intr-un vas amesteca smantana lichida cu laptele, adauga usturoiul pisat si asaza-l pe foc pana da in clocot. Presara nucsoara macinata la final si lasa lichidul fierbinte sa se infuzeze.
2. E timpul sa tai pulpele de pui cuburi mici si sa ungi un vas termorezistent cu unt. Asaza un strat de cartofi pe fundul vasului, asezoneaza-i cu sare si piper, apoi presara bucati mici de carne. Asterne peste un nou strat de cartofi, asezoneaza si, din nou, adauga bucati de carne pana cand termini ingredientele.
3. La final, toarna lichidul fierbinte, infuzat cu nucsoara si usturoi peste straturile de cartofi si pui. Rade branza Cheddar deasupra si baga vasul la cuptor la programul special pentru cartofii gratinati. Dupa aproximativ 1 ora cartofii sunt gata. Ii poti savura fierbinti, direct din vasul in care au fost preparati sau ii poti portiona dupa ce se mai racesc putin.