Ingrediente
Pentru 4 chifle |
300 g de faina 5 g drojdie uscata o lingurita de sare de mare o lingura de zahar 2 oua 30 ml ulei de masline 50 ml de apa 5 linguri seminte de susan |
Pentru 4 burgeri |
600 g carne tocata de vita 2 linguri de ulei de masline |
Pentru oua posate |
1 l apa 2 linguri de otet 4 oua |
Alte topping-uri |
8 fasii de bacon sos de rosii maioneza frunze de salata 2 rosii taiate felii 1 ceapa rosie taiata rondele 3 castraveti murati taiati rondele |
1. Se amesteca faina, drojdia uscata, zaharul si sarea de mare in bolul robotului de bucatarie Kitchen Assistent. Apoi se adauga un ou, uleiul de masline si 50 ml de apa. Se ataseaza carligul special pentru framantat si se mixeaza pana ce ingredientele se transforma intr-o coca moale.
2. Se acopera recipientul cu un prosop de bumbac si se asteapta ca aluatul sa creasca, in jur de 30 de minute, dupa care se modeleaza chiflele, se ung cu ou si se presara cu susan. Se baga tava la cuptorul deja incins, pentru 35 de minute, si se seteaza programul special pentru copt paine. Nu uita sa adaugi apa in recipientul special al cuptorului, pentru abur!
3. In timpul coacerii chiflelor, se modeleaza carnea tocata de vita. Proportia ideala este de 80% carne macra si 20% grasime. Se lasa carnea sa se odihneasca putin la temperatura camerei.
4. Se pune un vas cu apa pe plita, la fiert si se adauga otet. Se sparge un ou intr-o cana si se creeaza in oala cu apa fierbinte un vartej, cu ajutorul unui tel. Se pune oul in mijlocul vartejului si se asteapta in jur de 2 minute si jumatate, pana cand este gata. La fel se procedeaza pentru ouale posate ale celorlalti burgeri.
5. Se prajesc intr-o tigaie burgerii cate 3-4 minute pe fiecare parte si se rumenesc cateva fasii subtiri de bacon la cuptor folosind programul Fast Grill. Se taie chiflele in doua, se unge partea de jos cu sos de rosii si maioneza, se asaza o frunza de salata si doua fasii de bacon, apoi chifteaua de vita, doua felii de rosii, rondele de ceapa, castraveti murati si oul posat. Se pune deasupra si cealalta jumatate a chiflei si se savureaza imediat. Pofta buna!