PESTO
spanac 150g
rucola 50g
patrunjel 3leg
nuci 80g
usturoi 3 buc
parmezan 80g
ulei masline 100ml
Spală și usucă bine toate frunzele, curăţă usturoiul iar pentru un gust mai intens poţi prăji nucile în cuptor la 160C timp de 6 minute. Imediat ce ai toate ingredientele pregătite le pui în blender și blendezi până obţii un sos pesto stabil.
SOS ROȘII
roșii 6buc
busuioc 50g
ulei masline 80ml
usturoi 3buc
Spală bine rosiile si taie-le în 4. Așează roșiile într-o tava, cu usturoi curăţat și zdrobit, stropește cu ulei de măsline, pune și busuiocul, sare și piper, după care bagă în cuptor și rumenește. Imediat ce roșiile sunt gata, se zdrobesc cu o furculiţă și în caz că mai trebuie, mai adaugă ulei de măsline.
UNT AROMAT
unt 200g
usturoi 3buc
patrunjel 2leg
ulei de masline 20ml
Setează senzorul plitei pe sousvide la 45C, folosește crăticioara setată pe post de bainmarie unde lași untul sa ajungă în temperatura. Intr-un pahar de blender pune usturoiul curăţat și pătrunjelul spălat împreună cu untul tartinabil și ulei de măsline. Blendează până obtii o pastă omogenă.
Spor la gătit!