Trufe de ciocolata cu piper Sichuan

Un strop de inspiratie

Pe langa faptul ca da o nota picanta, piperul Sichuan ofera si o aroma de lamaie preparatelor in care este adaugat. Descopera reteta pentru trufe de ciocolata cu piper Sichuan.

Ingrediente

320 g ciocolata neagra cu 85% cacao, 60 g alune de padure, 200 ml smantana pentru frisca

4-5 g piper Sichuan, 80 g unt, 50 g cacao

ciocolata topita la bain marie

 

1. Rupe ciocolata in bucati mari si asaz-o intr-un bol termorezistent. Peste ciocolata adauga untul, apoi pune bolul intr-un vas cu apa, astfel incat fundul bolului sa nu atinga apa. Ciocolata si untul se topesc la bain marie.

compozitie trufe

 

2. Intre timp, macina alunele de padure si toarna smantana pentru frisca in bolul cu ciocolata si unt topit. In amestecul obtinut, adauga piperul Sichuan si faina de alune de padure. Incorporeaza totul bine. Este momentul sa iei o pauza si sa bagi bolul pentru 2 ore la frigider. 

trufe ciocolata cu piper sichuan

 

3. Dupa ce ciocolata s-a intarit, nu-ti ramane decat sa formezi bilutele cu ajutorul palmelor si sa dai trufele cu piper Sichuan prin cacao. Pofta nebuna si condimentata!

Produse recomandate