Ingrediente
320 g ciocolata neagra cu 85% cacao, 60 g alune de padure, 200 ml smantana pentru frisca
4-5 g piper Sichuan, 80 g unt, 50 g cacao
1. Rupe ciocolata in bucati mari si asaz-o intr-un bol termorezistent. Peste ciocolata adauga untul, apoi pune bolul intr-un vas cu apa, astfel incat fundul bolului sa nu atinga apa. Ciocolata si untul se topesc la bain marie.
2. Intre timp, macina alunele de padure si toarna smantana pentru frisca in bolul cu ciocolata si unt topit. In amestecul obtinut, adauga piperul Sichuan si faina de alune de padure. Incorporeaza totul bine. Este momentul sa iei o pauza si sa bagi bolul pentru 2 ore la frigider.
3. Dupa ce ciocolata s-a intarit, nu-ti ramane decat sa formezi bilutele cu ajutorul palmelor si sa dai trufele cu piper Sichuan prin cacao. Pofta nebuna si condimentata!