Ingrediente
Pentru blat de tort |
220 g de faina 10 g praf de copt 1 lingura de ghimbir proaspat dat prin razatoare 300 g morcovi rasi 80 g de miez de nuca macinat 150 g de zahar brun 125 g de unt topit 200 ml smantana pentru frisca 2 oua mari ecologice |
Pentru umplutura |
500 g de mascarpone 1 baton de vanilie coacaze rosii si mure pentru decor |
1. Intr-un bol incapator amesteca faina cu praful de copt, ghimbirul, morcovii rasi, miezul de nuca si 150g de zahar brun.
2. Adauga apoi ingredientele lichide: ouale batute, smantana pentru frisca si untul topit. Amesteca-le cu grija si amestecul pentru blat e gata!
3. Unge cu unt doua tavi rotunde cu fundul detasabil si imparte compozitia in doua parti egale. Baga tavile in cuptorul incins la 180 de grade pe functia de incalzire conventionala sus/jos si uita de ele pentru 35 de minute.
4. Intre timp, pregateste crema de mascarpone. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci crema de branza cu continutul batonului de vanilie. Dupa ce s-au racit bine cele doua blaturi, imbina-le intre ele cu un strat generos de mascarpone, apoi acopera tortul de morcovi cu restul de crema. Decoreaza-l cu fructele proaspete de padure si savureaza-l alaturi de cei dragi! Pofta buna!