Ingrediente
Pentru blat |
180g unt la temperatura camerei 80g zahar pudra 15g cacao 125g ciocolata 70% cacao, topita 1 ou intreg 5 galbenusuri 9 albusuri ¼ lingurita sare 120g zahar alb |
Pentru topping |
400ml smantana pentru frisca 30g zahar pudra semintele de la o pastaie de vanilie fructe proaspete |
Timp de pregatire |
30 - 40 min |
Setari cuptor |
180°C | 2 |
Dificultate |
Usor |
1. Bate untul cu zaharul pudra si cacaoa pentru 2 minute.
Mic sfat! Foloseste para mixerului pentru a te asigura ca obtii maximul de volum.
2. Topeste ciocolata si adaug-o in amestecul de unt cu zahar pudra, dupa care adauga oul si galbenusurile, rand pe rand.
Mic sfat! Topeste ciocolata pe baie de aburi aflata la o temperatura medie a plitei cu inductie pentru a te asigura ca ciocolata obtinuta este matasoasa si topita perfect.
3. Prepara o bezea din albusurile batute spuma cu sarea, peste care adauga zaharul alb, dupa care incorporeaza bezeaua in crema de baza.
Mic sfat! Pentru o bezea reusita, asigura-te ca bolul robotului AssistentPro si para de mixare sunt bine degresate.
4. Toarna crema in tava unsa cu unt si tapetata cu cacao si coace la 180C pentru 30-40 minute. Am folosit 2 tavi cu diametrul de 21 cm.
Mic sfat! Coace tortul in cuptor folosind setarile de Incalzire sus/jos pentru a te asigura ca produsul final este copt uniform.
5. Bate smantana si zaharul pudra plus vanilia pana devine ferma, dupa care intinde peste tortul rece si acopera cu fructe proaspete.
Mic sfat! Pentru o crema batuta perfect, tine para si bolul robotului AssistentPro la frigider 30 minute inainte sa le folosesti.