Ingrediente
Pentru aluat fraged |
120g unt rece, cuburi 265g faina alba, cernuta 1g sare 65g zahar pudra, cernut 30g faina de migdale 50g oua intregi ½ lingurita extract de vanilie |
Pentru frangipane |
75g unt, temperatura camerei 75g zahar pudra 75g pudra de migdale galbenusuri 15g amidon 1 lingurita extract de vanilie smochine taiate in sferturi |
1. Combina untul rece cu faina alba si sarea, precum si zaharul pudra si faina de migdale. Mixeaza la robot pana obtii un mestec nisipos.
Mic sfat! Pentru un gust mai intens al tartei, foloseste miez de nuca sau alune de padure macinate, in locul fainei de migdale.
2. Adauga oul si vanilia si mixeaza la viteza mica pana obtii un aluat omogen. Formeaza o bila de aluat, pe care o impachetezi in folie alimentara. Da la frigider pentru minim 6 ore.
Mic sfat! Pentru a lucra mai bine aluatul fraged, pastreaza-l la frigider minim 6 ore, preferabil peste noapte.
3. Pune aluatul pe masa de lucru usor infainata si intinde o foaie subtire. Decupeaza si formeaza crusta de tarta.
Mic sfat! Strange resturile de aluat, framanta-le usor si da-le din nou la frigider inainte de a intinde o noua foaie pentru o alta tarta.
4. Inteapa aluatul cu o furculita si congeleaza 15 minute. Coace la 180C pentru 12-15 minute sau pana marginile devin usor aurii.
5. Bate untul cu zaharul pudra. Adauga galbenusurile, vanilia, pudra de migdale si vanilia.
6. Pune crema in coaja de tarta si asaza deasupra smochinele. Continua sa mai coci inca 20-30 minute. Lasa la racit inainte de servire.
Mic sfat! Poti inlocui smochinele cu alte fructe: pere, mere, piersici, prune.