.

Tarta cu frangipane si smochine

O crema de migdale delicata, cu origini italiene, dar perfectionata de bucataria franceza, frangipane este ideala pentru tarte. Noi iti propunem sa incerci aceasta tarta cu smochine pentru o gustare care sa... #MakeLifeDelicious!

Ingrediente

Pentru aluat fraged

120g unt rece, cuburi
265g faina alba, cernuta
1g sare
65g zahar pudra, cernut
30g faina de migdale
50g oua intregi
½ lingurita extract de vanilie

Pentru frangipane

75g unt, temperatura camerei
75g zahar pudra
75g pudra de migdale
galbenusuri
15g amidon
1 lingurita extract de vanilie
smochine taiate in sferturi

 

1. Combina untul rece cu faina alba si sarea, precum si zaharul pudra si faina de migdale. Mixeaza la robot pana obtii un mestec nisipos.

Mic sfat! Pentru un gust mai intens al tartei, foloseste miez de nuca sau alune de padure macinate, in locul fainei de migdale.

 

2. Adauga oul si vanilia si mixeaza la viteza mica pana obtii un aluat omogen. Formeaza o bila de aluat, pe care o impachetezi in folie alimentara. Da la frigider pentru minim 6 ore.

Mic sfat! Pentru a lucra mai bine aluatul fraged, pastreaza-l la frigider minim 6 ore, preferabil peste noapte.

 

3. Pune aluatul pe masa de lucru usor infainata si intinde o foaie subtire. Decupeaza si formeaza crusta de tarta. 

Mic sfat! Strange resturile de aluat, framanta-le usor si da-le din nou la frigider inainte de a intinde o noua foaie pentru o alta tarta.

 

4. Inteapa aluatul cu o furculita si congeleaza 15 minute. Coace la 180C pentru 12-15 minute sau pana marginile devin usor aurii.

 

5. Bate untul cu zaharul pudra. Adauga galbenusurile, vanilia, pudra de migdale si vanilia.

 

6. Pune crema in coaja de tarta si asaza deasupra smochinele. Continua sa mai coci inca 20-30 minute. Lasa la racit inainte de servire.

Mic sfat! Poti inlocui smochinele cu alte fructe: pere, mere, piersici, prune.


tarta cu smochine

Produse recomandate

Din seria Horeca & Electrolux...