.

Popover dulce

cu fructe si frisca

Toppingul este alegerea ta! Cateva cupe de inghetata merg la fel de bine, insa si o crema de ciocolata se potriveste. Lasa-te inspirat de ocazie si sezon atunci cand prepara acest desert.

Ingrediente

Pentru aluat

3 oua
100g faina alba
1 praf de sare
150g lapte
2 linguri ulei vegetal

Pentru topping

250g smantana pentru frisca, batuta
Fructe proaspete (zmeura, capsune, afine)
Zahar pudra

1. Pentru aluat, amesteca ouale cu faina si un praf de sare pana obtii o pasta groasa. Adauga laptele in fir subtire pentru a subtia aluatul.

2. Toarna uleiul vegetal in tava pe care o vei folosi. Preincalzeste cuptorul la 180C cu functia PlusSteam activata si asaza tava in cuptor sa se infierbante uleiul pentru 10-15 minute.

Mic sfat! Vasul folosit poate fi de yena sau poti folosi o alta tava care nu permite uleiului sa se scurga.

3. Dupa ce uleiul s-a incins, scoate cu grija tava si toarna aluatul pregatit mai devreme. Coace in continuare la 180C, cu functia PlusSteam activa, pentru 20-30 minute sau pana aluatul creste in volum si devine auriu si usor crocant la exterior.

4. Scoate din cuptor si lasa la racit in tava, apoi transfera pe un platou si umple cavitatea cu smantana pentru frisca spumata si fructe proaspete. La sfarsit pudreaza cu zahar pudra. Sa ai pofta!


popover dulce cu frisca si fructe proaspete

Produse recomandate

Din seria Horeca & Electrolux...