Pere fierte in vin cu crema de vanilie si miere
Un strop de inspiratie
Un alt desert din bucataria nordica ne aminteste ca, uneori, trebuie sa ne oprim si sa savuram momentul!
Ingrediente
Pentru 4 pere decojite:
500 ml. vin rosu sec, 20 ml. apa rece, 200 gr. zahar brun, 2 bucati de scortisoara, 1 pastaie de vanilie
Pentru crema de vanilie:
20 ml. smantana lichida (40% grasime), 2,5 gr. de seminte de vanilie, miere
Timp de gatire: 40 de minute
Grad de dificultate: Usor
1. Se amesteca vinul, apa, zaharul, scortisoara si pastaia de vanilie intr-o cratita medie, la temperatura medie, timp de 2 minute sau pana cand se dizolva zaharul. Se adauga perele si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la cel mai mic nivel si se lasa la fiert perele, intorcandu-le ocazional, timp de 40 de minute sau pana cand perele sunt fragede.
2. Se amesteca smantana lichida cu semintele de vanilie la blenderul Masterpiece. Perele se pun pe o farfurie impreuna cu crema de vanilie. Adauga putina miere peste crema, inainte de servire.