.

Panna Cotta

Un adevarat rasfat pentru un sfarsit de saptamana! Aceasta crema fina poate fi savurata in varianta originala, ori cu orice alta aroma preferata: rom, cafea, esente de fructe etc., si poate fi servita alaturi de un coulis de fructe sau sos de caramel sau ciocolata.

Ingrediente

Pentru crema

200 ml smantana pentru frisca
200 ml lapte
30 g de zahar
1 baton de vanilie
10 g gelatina

Pentru topping

zmeura proaspata
zahar brun
frunzulite de menta

 

1. Pune foile de gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa, apoi toarna intr-o craticioara laptele si smantana pentru frisca. Adauga zaharul si semintele batonului de vanilie.  

 

2. Adu amestecul la punctul de fierbere, apoi indeparteaza oala de pe plita. Adauga gelatina inmuiata si amesteca bine totul cu un tel pana cand se dizolva. Toarna panna cota in forme sau pahare, las-o sa se raceasca putin, apoi da-o pentru cel putin doua ore la frigider.

 

3. Pentru topping poti folosi orice doresti. Noi am ales sa facem un sos de zmeura foarte usor de preparat: intr-o craticioara adauga fructele spalate foarte bine, dupa care adauga atat zahar cat iti place. Lasa sa se formeze caramelul si sa se imbine armonios cu fructele pana devine un sos.

 

4. Daca doresti sa scoti panna cotta din formele folosite, poti fierbe putina apa intr-o cratita si sa scufunzi fundul formelor in apa fierbinte. Dupa ce decorezi panna cotta cu toppingul ales, nu iti ramane decat sa o savurezi! Pofta buna :)


panna cotta cu sos de zmeura si zmeura proaspata

Produse recomandate