Ingrediente
Pentru crema |
200 ml smantana pentru frisca 200 ml lapte 30 g de zahar 1 baton de vanilie 10 g gelatina |
Pentru topping |
zmeura proaspata zahar brun frunzulite de menta |
1. Pune foile de gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa, apoi toarna intr-o craticioara laptele si smantana pentru frisca. Adauga zaharul si semintele batonului de vanilie.
2. Adu amestecul la punctul de fierbere, apoi indeparteaza oala de pe plita. Adauga gelatina inmuiata si amesteca bine totul cu un tel pana cand se dizolva. Toarna panna cota in forme sau pahare, las-o sa se raceasca putin, apoi da-o pentru cel putin doua ore la frigider.
3. Pentru topping poti folosi orice doresti. Noi am ales sa facem un sos de zmeura foarte usor de preparat: intr-o craticioara adauga fructele spalate foarte bine, dupa care adauga atat zahar cat iti place. Lasa sa se formeze caramelul si sa se imbine armonios cu fructele pana devine un sos.
4. Daca doresti sa scoti panna cotta din formele folosite, poti fierbe putina apa intr-o cratita si sa scufunzi fundul formelor in apa fierbinte. Dupa ce decorezi panna cotta cu toppingul ales, nu iti ramane decat sa o savurezi! Pofta buna :)