Negresa cu cartof

Un strop de inspiratie

Chiar daca am fost obisnuiti sa folosim cartoful in mancaruri sarate, iti propunem sa afli cum il poti folosi intr-o prajitura!

Ingrediente

200 g de unt, 400 g de zahar, 2 oua, 270 g de faina

1 baton de vanilie, 30 g de cacao, 1 lingurita de praf de copt

300 ml de lapte, 150 g de nuci, un cartof de 200 g

 

1. Se curata si se fierbe cartoful, dupa care se paseaza ca pentru un piure. Se bate untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Se incorporeaza pe rand cele 2 oua, piureul de cartofi si vanilia.

 

2. Intr-un bol se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna alternativ lapte si amestec de faina in bolul robotului AssistentPro, in timp ce acesta amesteca. La final se adauga nucile. 

 

3. Prajitura se coace timp de 40 de minute la 180° Celsius. Se poate servi alaturi de o cupa de inghetata de vanilie si sos de ciocolata. 

Produse recomandate