Mudcake fara gluten cu crema de caju

Un strop de inspiratie

Un desert usor, delicios si fara gluten pentru zilele de vara: mudcake din quinoa si crema fina de caju.

Ingrediente

2 dl faina de quinoa, 1 dl faina de alune de padure, 6 linguri de pudra de cacao, 1 lingurita praf de copt, 1 varf de sare, ½ dl ulei de cocos, 2 oua intregi, 1 albus de ou, 2 linguri de sirop de curmale, 15 curmale moi, fara samburi

 

pentru crema de caju

3 dl semințe de acaju naturale, ținute în apă cel puțin 4 ore, înainte de preparare, 1,5 dl apă, 1 linguriță esență de vanilie 

 

Timp de gătire: 20min

Setări cuptor: 175 grade Celsius || 25% abur

1. Se dau la blender curmalele si faina de alune de padure. Se amesteca faina de quinoa, cacaoa pudra, praful de copt si sarea intr-un bol, peste care se adauga mixul de curmale. Se adauga ouale, uleiul de cocos si siropul de curmale si se amesteca pana rezulta un aluat omogen. 

 

2. Se pune aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei de cocos si tapetata cu faina de alune de padure. Se coace pentru 15-20 de minute, la 175 de grade Celsius, cu 25% abur, si se raceste inainte de servire.

 

3. Se tin semintele de caju in apa pentru cel putin 4 ore. Se dau la blender semintele de caju si se adauga apa putin cate putin, pentru un mix cremos. La final, se adauga esenta de vanilie si se poate servi, alaturi de mudcake.