Mousse de lamaie cu sos de zmeura
Un strop de inspiratie
Acest sos de zmeura se combina cu crema dulceaga de lamaie pentru a forma un desert fantastic ce arata grozav pe farfurie.
Ingrediente
1,2 litri de lapte, 1 pastaie de vanilie, 2 oua intregi, 4 galbenusuri, 100 g zahar, coaja de la o lamaie, 1 lingura esenta de lamaie, 6-8 forme mici pentru souffle sau cupe mici, putin unt moale pentru ungere, sos de zmeura, 400 g zmeura congelata, 50 g zahar, 1 lingura de suc de lamaie
1. Pune laptele intr-o cratita, taie pastaia de vanilie pe lungime, scoate semintele si adaug-le in lapte. Lasa sa fiarba putin, dupa care lasa laptele sa se raceasca 10 minute. Intre timp, amesteca bine ouale, galbenusurile, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Unge formele de souffle sau cupele cu unt. Toarna laptele in amestecul de oua batute. Umple formele cu amestecul preparat. Gateste crema de lamaie la 90ºC timp de 35 de minute folosind functia abur 50% – amestecul trebuie sa arate ca o spuma. Lasa sa se raceasca timp de cel putin 3 ore.
2. Pentru a prepara sosul, redu zmeura, zaharul si sucul de lamaie intr-un piure, cu ajutorul mixerului, dupa care strecoara-l si pastreaza-l la rece pana in momentul servirii. Scoate cu grija mousse-ul trecand usor cu lama cutitului de jur imprejurul vasului si rastoarna pe platouri.