Minitarte cu mousse de ciocolata si ghimbir

Un strop de inspiratie

Ghimbirul poate fi adaugat chiar si in cazul unui desert, oferind o aroma usor intepatoare, si un gust dulce-acrisor. Reteta propusa de Anca Lungu.

Ingrediente

pentru 12 minitarte 

pentru aluat: 

250 g de faina, 250 g de zahar pudra, 125 g de unt, 2 oua, un praf de sare 

 

pentru mousse de ciocolata: 

125 g de ciocolata neagra, 25 g de unt, 150 g de zahar, 150 g de apa, 3 galbenusuri, 200 g de smantana pentru frisca, ghimbir proaspat, coacaze rosii

1. Amesteca faina cu zaharul pudra, sarea, ouale si untul. Framanta bine aluatul, apoi portioneaza-l si intinde-l cu un sucitor. Asaza-l cu grija in tavitele tapetate cu unt si faina. Incinge cuptorul la 200°C, pune o bucata de hartie de copt deasupra aluatului din fiecare forma si toarna boabe de orez sau fasole. Lasa-le la cuptor pentru 15 minute. 

2. Intre timp, topeste ciocolata si untul la bain marie si pune la fiert apa si zaharul. Bate galbenusurile si adauga treptat apa fiarta in care s-a topit zaharul. Bate bine de tot smantana pana obtii frisca, apoi amesteca galbenusurile batute spuma cu ciocolata si untul topit, iar la final incorporeaza frisca. Curata si da prin razatoare 3 cm de radacina proaspata de ghimbir pentru a da o aroma deosebita mousse-ului de ciocolata.

 

3. Scoate tavitele cu aluat de la cuptor, asteapta putin sa se raceasca si rastoarna-le pe blatul de lucru. Umple minitartele cu mousse de ciocolata si ghimbir si orneaza-le cu coacaze rosii. Savureaza minitartele dupa ce au stat cel putin o ora la rece. Pofta buna!  

Produse recomandate