Ingrediente
Pentru aluat |
125 g de unt la temperatura camerei 100 g de zahar 1 ou 250 g de faina 1 lingurita de sare |
Pentru copt |
1 kg de fasole boabe si folie de aluminiu |
Pentru umplutura |
crema de vanilie crema de caramel sarat ganache de ciocolata pudding |
Pentru topping |
fructe proaspete de padure fulgi de migdale ciocolata alba topita |
1. Adauga untul, oul si zaharul in robotul Assistent si amesteca folosind accesoriul pentru mixer.
2. Schimba, apoi, accesoriul cu cel pentru framantat aluaturi si adauga faina si sarea. Cand aluatul devine omogen, acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l la frigider pentru 30 de minute.
3. Scoate aluatul de la rece si imparte-l in 6 parti egale. Intinde-le apoi in discuri cu grosimea de 3 mm. Asaza discurile de aluat in tavite speciale pentru mini tarte si modeleaza cu degetele marginile aluatului. Cu o furculita inteapa din loc in loc aluatul.
4. Asaza folie de aluminiu sau folie de copt peste fiecare tarta si umple suprafata tavitei cu boabe de fasole sau orez. Coace minitartele pentru 20-30 de minute la 180 de grade Celsius, combinand caldura conventionala cu aburul intr-un raport de 3 la 1. Nu uita sa adaugi apa in recipientul special al cuptorului!
5. Scoate minitartele din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin. Le poti umple cu crema de vanilie, caramel sarat sau ganache de ciocolata. Pentru un aspect deosebit, decoreaza-le cu fructe proaspete de padure, fulgi de migdale, frunzulite de menta sau ciocolata alba.