.

Minitarte

Aceste minitarte vesele incanta orice privire! Umple-le cu crema preferata si decoreaza-le dupa plac: este imposibil sa dai gres cu aceasta reteta simpla. 

Ingrediente

Pentru aluat

125 g de unt la temperatura camerei
100 g de zahar
1 ou
250 g de faina
1 lingurita de sare

Pentru copt

1 kg de fasole boabe si folie de aluminiu

Pentru umplutura

crema de vanilie
crema de caramel sarat
ganache de ciocolata
pudding

Pentru topping

fructe proaspete de padure
fulgi de migdale
ciocolata alba topita
aluat tarta kitchen assistent electrolux EKM AssitentPRO

1. Adauga untul, oul si zaharul in robotul Assistent si amesteca folosind accesoriul pentru mixer. 

aluat tarta

2. Schimba, apoi, accesoriul cu cel pentru framantat aluaturi si adauga faina si sarea. Cand aluatul devine omogen, acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l la frigider pentru 30 de minute.

aluat tarta

3. Scoate aluatul de la rece si imparte-l in 6 parti egale. Intinde-le apoi in discuri cu grosimea de 3 mm. Asaza discurile de aluat in tavite speciale pentru mini tarte si modeleaza cu degetele marginile aluatului. Cu o furculita inteapa din loc in loc aluatul.

minitarte coapte la abur

4. Asaza folie de aluminiu sau folie de copt peste fiecare tarta si umple suprafata tavitei cu boabe de fasole sau orez. Coace minitartele pentru 20-30 de minute la 180 de grade Celsius, combinand caldura conventionala cu aburul intr-un raport de 3 la 1. Nu uita sa adaugi apa in recipientul special al cuptorului!

minitarte umplute cu crema vanilie, caramel sau ganache de ciocolata

5. Scoate minitartele din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin. Le poti umple cu crema de vanilie, caramel sarat sau ganache de ciocolata. Pentru un aspect deosebit, decoreaza-le cu fructe proaspete de padure, fulgi de migdale, frunzulite de menta sau ciocolata alba.


minitarte cu crema de vanilie, crema de carame,, ganache de ciocolata, fructe de padure

Produse recomandate