Ingrediente
Pentru aluat |
15g drojdie proaspata 150ml lapte caldut 50g smantana grasa 1 lingurita extract de vanilie 3 oua intregi 50g zahar alb 550g faina alba, cernuta ½ lingurita sare 80g unt la temperatura camerei |
Pentru topping |
100g zahar pudra 150g crema de branza 50g unt la temperatura camerei 1 lingurita extract de vanilie 1 mana de nuci pecan, tocate |
Timp de pregatire |
aproximativ 1 ora 30 min |
Setari cuptor |
180°C | 2 | Coacere paine |
Dificultate |
Mediu |
1. Amesteca laptele caldut cu drojdia proaspata, apoi adauga smantana grasa, vanilia, ouale si zaharul. Incorporeaza faina si framanta pana obtii un aluat omogen, elastic.
2. Adauga treptat untul la temperatura camerei, dupa care lasa aluatul la crescut pentru 30 minute.
Mic sfat! Odihneste aluatul in cuptorul Electrolux, la 30C pentru a grabi dospirea.
3. Amesteca zaharul brun, cel alb si scortisoara intr-un bol. Intinde aluatul intr-o foaie subtire, apoi intinde deasupra untul topit, dupa care presara amestecul de scortisoara si zahar.
Mic sfat! In locul scortisoarei, foloseste condimente pudra sau rase pentru a obtine alte arome: ghimbir, coaja de portocala, cardamom, miez de nuca macinata.
4. Ruleaza strans apoi taie felii de aluat si asaza-le in tava pregatita. Lasa la crescut pana isi dubleaza volumul apoi coace la 180C pentru 30-35 minute. La sfarsit, lasa-le la racit in tava.
Mic sfat! Taie ruloul cu un cutit bine ascutit pentru a obtine o taietura curata si rulouri egale.
5. Mixeaza crema de branza cu untul si zaharul pudra plus vanilia intr-un bol. Toarna crema peste melcii copti apoi presara nuci.
Mic sfat! Pentru ca aluatul sa creasca mare si frumos, lasa suficient spatiu in tava intre melcii rulati.