Lussebullar

Lussebullar

Un strop de inspiratie

Incearca o reteta noua de sarbatori! Lussebullar sau „turtita cu sofran” este un desert traditional suedez.

Ingrediente

pentru 24 de bucati:

200 g unt, 5.5 g sofran, 550 ml lapte (3% grasime), 50 g drojdie proaspata, 2 oua, 1.5 kg zahar granulat, 1.6 kg faina

Topping: stafide

 

Timp de pregatire: 25 minute

Setari cuptor: 180°C | Abur + Caldura | 300 ml apa 

Difficultate: Mediu

1. Se topeste untul intr-o tigaie mica impreuna cu sofranul. Dupa ce se topeste, se indeparteaza de la caldura si se adauga lapte. Intr-un castron separat, se pune drojdia in bucati mici si se adauga amestecul de unt caldut. Se amesteca cu robotul de bucatarie AssistentPro, pana cand compozitia se combina uniform. Se adauga ou, zahar si sare, apoi faina, putin cate putin. Se framanta aluatul obtinut timp de 10 minute si se lasa sa creasca pentru 45 de minute.

2. Dupa ce a crescut, aluatul se framanta pe o masa presarata cu faina si se separa in 4 bucati, iar apoi fiecare bucata, in alte 6 bucati separate. Se ruleaza fiecare bucata si se asaza in forma literei „S”. Bucatile obtinute se asaza pe o tava de copt si se lasa sa creasca timp de 45 de minute. Se amesteca un ou cu o lingura de lapte, pentru a unge chiflele. Se decoreaza cu stafide si se pun la cuptor, timp de 10-15 minute, la temperatura de 180°C, program de incalzire cu abur si caldura.