Ingrediente
Pentru aluat |
50g ciocolata neagra, topita 150g unt (82% grasime) 3 oua intregi 4 galbenusuri 45g faina 45g cacao 150g zahar pudra 1 praf de sare 1 lingurita vanilie |
Pentru ornat |
zahar pudra fructe proaspete inghetata |
1. Topeste untul intr-un vas, apoi transfera-l intr-un bol. Adauga ciocolata si omogenizeaza. Poti folosi si cuptorul cu microunde cu functie de salvare setari MyFavorites.
2. Incorporeaza ouale, unul cate unul, apoi galbenusul si vanilia.
3. Cerne in bol faina, sarea si cacao, plus zaharul pudra. Omogenizeaza.
4. Toarna in forme individuale unse cu unt si tapetate cu cacao.
Mic sfat! Poti realiza si pastra aluatul la frigider pana la 2 zile inainte de a-l coace.
5. Coace intre 8 si 12 minute. Sunt gata cand centrul ramane inca fluid iar marginile arata coapte.
Mic sfat! Secretul unui lava cake reusit este coptul - se coace intr-atat cat centrul sa ramana lichid. Nu dureaza mai mult de 12 minute la 180C, in cuptorul deja preincalzit.
6. Intoarce formele cat sunt calde pe un platou de servire si finiseaza cu zahar pudra si fructe proaspete sau o cupa de inghetata.
Mic sfat! Scoate prajiturile din forme cat sunt calde. In caz contrar, caldura reziduala continua sa le gateasca si nu vor mai fi lichide in centru.