Ingrediente
450 gr de sparanghel proaspat, 320 ml de lapte, 60 gr de smantana cu 30% grasime
3 galbenusuri, 120 gr de zahar, un praf de sare
1. Indeparteaza cu grija partea lemnoasa a sparanghelului si pune-l la fiert pentru 2-3 minute in apa clocotita cu sare. Din apa fierbinte, transfera sparanghelul intr-un vas plin cu apa cu gheata. Asa isi va pastra textura si culoarea frumoasa.
2. Bate bine cele 3 galbenusuri cu zaharul cu ajutorul robotului AssistentPro. Pune la fiert laptele amestecat cu smantana la temperatura medie. Cand amestecul atinge punctul de fierbere, indeparteaza-l de pe plita si adauga treptat galbenusurile mixate cu zahar, amestecand continuu cu un tel. Pune vasul din nou pe plita la o temperatura moderata si amesteca constant pana cand crema ramane pe spatula.
3. Pune sparanghelul intr-un blender, toarna crema deasupra si obtii un amestec omogen. La final trece compozitia care s-a racit printr-o sita deasa si da-o pentru cateva ore la congelator. Inghetata de sparanghel este gata. O poti savura cu putin sirop de artar deasupra.