Ingrediente
Pentru aluat |
20g drojdie proaspata 110ml lapte gras 3 oua intregi 2 galbenusuri 1 lingurita extract de vanilie 1 lingurita coaja de lamaie 70g zahar alb 500g faina alba, cernuta 3g sare |
Pentru glazura |
1. Ciocolata neagra topita 2. Ciocolata alba topita 3. 100g zahar pudra + 2 linguri zeama lamaie + 1 lingurita coaja de lamaie 4. 100g zahar pudra + 2 linguri piure de capsune 5. 100g zahar pudra + 2 linguri piure de afine + 1 lingurita coaja de lamaie 6. Bombonele colorate |
Timp de pregatire |
aproximativ 2 ore |
Dificultate |
Usor |
1. Combina drojdia si laptele îitr-un bol. In alt bol, bate ouale intregi cu galbenusul, vanilia, coaja de lamaie si zaharul alb.
2. Adauga drojdia si laptele, apoi incorporeaza faina si sarea. Framanta pana obtii un aluat omogen, pe care il lasi la crescut pentru 30 minute.
Mic sfat! Pentru a grabi dospirea, tine aluatul in cuptorul Electrolux la 30°C.
3. Intinde o foaie si decupeaza cercuri mari urmate de cercuri mai mici pentru a le da forma de gogoasa americana, cu o gaura in centru.
Mic sfat! Intinde aluatul la o grosime intre 1 si 1,5 cm.
4. Pune fiecare gogoasa decupata pe un patrat de hartie de copt si lasa-le la crescut pentru alte 30-40 minute.
Mic sfat! Dospeste gogosile si dupa formare pentru a obtine volum maxim in timpul coacerii.
5. Incalzeste 2-3 cani de ulei intr-un vas. Da drumul fiecarei gogosi in uleiul fierbinte si prajeste-le pana devin aurii. Scoate-le pe prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul.
6. Ia cate o gogoasa si cufunda o parte in glazura aleasa. Asaza-le pe un platou si lasa-le sa se raceasca.
Mic sfat! Folosindu-te de fructe proaspete intens colorate si aromate sau sucuri naturale, poti prepara o varietate de glazuri.