Flan de vanilie cu capsuni
Un strop de inspiratie
Vanilia si capsunile reprezinta o combinatie clasica in aceasta budinca de vara, usor de pregatit si apetisanta.
Ingrediente
200 ml lapte, 200 ml smantana dulce, 1 pastaie de vanilie, seminte, 2 galbenusuri, 3 oua, 50 g zahar, 300 g capsuni, 2 linguri fistic
Portii: 4-6
Dificultate: Redusa
Timp de preparare: 40 min
1. Bate galbenusurile si ouale cu zaharul. Adauga semintele de vanilie. Pune laptele si smantana intr-o craticioara si lasa sa se incalzeasca la aprox. 90°C. Nu lasa sa atinga punctul de fierbere!
2. Adauga incet laptele cald si smantana in amestecul ou-zahar si amesteca incet. Trebuie sa ai grija sa nu se formeze bule de aer. Toarna amestecul in cupe sau pahare (2/3 din volum). Gateste-le la abur 50% la 90°C timp de 40 min. Dupa ce este gata, lasa flanul sa se raceasca. La sfarsit, decoreaza cu felii de capsuni si fistic.