Ingrediente
Pentru 4 portii |
5 galbenusuri 100 g de zahar 250 ml lapte 250 ml smantana pentru frisca 1 pastaie de vanilie |
Pentru decor |
4 linguri de zahar brun 4 capsune intregi si menta proaspata |
1. Intr-o craticioara aduceti la punctul de fierbere laptele si smantana. Adaugati continutul batonului de vanilie. Puneti craticioara deoparte si pregatiti robotul AssistentPRO de la Electrolux.
2. Amestecati cele 5 galbenusuri cu cele 100 de gr de zahar folosind functia de mixer a robotului de bucatarie Kitchen Assistent timp de 3-4 minute la viteza maxima. Preincalziti cuptorul la 100 de grade Celsius pe functia Aer Cald Ventilat. Amestecati crema de galbenusuri cu lichidul caldut din craticioara.
3. Turnati compozitia in 4 ramechine. Gatiti desertul 45 de minute, pe raftul al treilea, cu functia de 50% abur si 50% caldura. Asteptati sa se raceasca si pastrati-l la frigider cel putin 2 ore inainte de a fi servit. Presarati cate o lingura de zahar brun deasupra fiecarui ramechin si caramelizati-l. Decorati desertul cu frunzulite de menta si capsune proaspete.