.

Creme brulee

Acest desert cunoscut si sub denumirea de crema de zahar ars poate fi pregatit de oricine, oricand, pentru cel mai dulce moment de rasfat.

Ingrediente

Pentru 4 portii

5 galbenusuri
100 g de zahar
250 ml lapte
250 ml smantana pentru frisca
1 pastaie de vanilie

Pentru decor

4 linguri de zahar brun
4 capsune intregi si menta proaspata

 

1. Intr-o craticioara aduceti la punctul de fierbere laptele si smantana. Adaugati continutul batonului de vanilie. Puneti craticioara deoparte si pregatiti robotul AssistentPRO de la Electrolux.

 

2. Amestecati cele 5 galbenusuri cu cele 100 de gr de zahar folosind functia de mixer a robotului de bucatarie Kitchen Assistent timp de 3-4 minute la viteza maxima. Preincalziti cuptorul la 100 de grade Celsius pe functia Aer Cald Ventilat. Amestecati crema de galbenusuri cu lichidul caldut din craticioara.

3. Turnati compozitia in 4 ramechine. Gatiti desertul 45 de minute, pe raftul al treilea, cu functia de 50% abur si 50% caldura. Asteptati sa se raceasca si pastrati-l la frigider cel putin 2 ore inainte de a fi servit. Presarati cate o lingura de zahar brun deasupra fiecarui ramechin si caramelizati-l. Decorati desertul cu frunzulite de menta si capsune proaspete.


creme brulee make life delicious printesa polonic

Produse recomandate